per Rosalina
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 500 grs. de fesols
- 4 polpets o un polp gran
- pebre roig
- sal
- safrà de filet
- penques
- 2 creïlles
- 2 o 3 carlotes
- 1 napicol, xerevia, nap
- un trosset de carabassa
- 1 moniato
- ¼ de col verda
- opcional: trosset de cansalada magrosa
- una pilota de putxero, es pot reomplir la bosseta o les bossetes dels polps.
ELABORACIÓ
En primer lloc cal posar els fesols en remulla, la nit d’abans. Després es prepara la pilota del putxero, es netegen les bossetes dels polpets o un polp gran (són millors els xicotets i blanquets), les penques, etc.
En una cassola gran es posa aigua, una miqueta de sal i el safrà de filet. A continuació els fesols, els polpets, la verdura i la cansalada.
La duració de la cocció, un hora, a més s’aconsella trencar el bull per què així els fesols i els polpets es quedaran més cuitets.
Amb el caldo se sol fer una arròs.
NOTES
Les millors captures de polpets són a la tardor, a partir d’octubre.