PUTXERO DE POLP

per Rosalina

INGREDIENTS (per a 4 persones)

  • 500 grs. de fesols
  • 4 polpets o un polp gran
  • pebre roig
  • salputxero_polp
  • safrà de filet
  • penques
  • 2 creïlles
  • 2 o 3 carlotes
  • 1 napicol, xerevia, nap
  • un trosset de carabassa
  • 1 moniato
  • ¼ de col verda
  • opcional: trosset de cansalada magrosa
  • una pilota de putxero, es pot reomplir la bosseta o les bossetes dels polps.

ELABORACIÓ

En primer lloc cal posar els fesols en remulla, la nit d’abans. Després es prepara la pilota del putxero, es netegen les bossetes dels polpets o un polp gran (són millors els xicotets i blanquets), les penques, etc.

En una cassola gran es posa aigua, una miqueta de sal i el safrà de filet. A continuació els fesols, els polpets, la verdura i la cansalada.

La duració de la cocció, un hora, a més s’aconsella trencar el bull per què així els fesols i els polpets es quedaran més cuitets.

Amb el caldo se sol fer una arròs.

NOTES

Les millors captures de polpets són a la tardor, a partir d’octubre.

Aquesta entrada s'ha publicat en General, Peix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari