ESCABETX D’ALADROC

Per Esther Crespo i Dora

INGREDIENTS PER A 6 O 8 PERSONES.

  • foto escabetx d'aladroc1kg d’aladroc
  • una cabeça d’alls
  • pebre roig
  • carxofes (3-4)
  • fulles de llorer (2-3)
  • oli
  • vinagre
  • sal

ELABORACIÓ

En primer lloc, netegeu el peix (es lleva el cap i la tripa ). Després, saleu el peix i a continuació fregiu-lo i quan estiga fregit poseu-lo en una cassola. Seguidament, fregiu la cabeça d’alls i quan ja estiguen afegiu el pebre roig, ho menegeu i afegiu el vinagre i l’aigua.

Tot seguit, agafeu tot el que hem fregit en la paella i aboqueu-ho a la cassola junt amb la carxofa, l’aladroc i les fulles de llorer. Ho poseu a ebullició dos o tres minuts i deixem que repose.

Finalment, passades unes hores, ja esta preparat per menjar.

NOTES

Antigament, com no hi havien neveres preparaven l’escabetx i els durava durant uns quants dies per menjar. Es pot, menjar calent o natural.

Aquesta entrada s'ha publicat en De picar, Peix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari